Infamous Silencio XL Barrel Tip Gloss Black

  • 1 179 kr

En tystare och pålitligare pipa framtagen av Infamous! Fungerar tillsammans med Freak backar och inserts.

En tystare och pålitligare pipa framtagen av Infamous
Fungerar tillsammans med Freak backar och inserts
Dela
Artikelnummer: 1509

En tystare och pålitligare pipa framtagen av Infamous! Fungerar tillsammans med Freak backar och inserts.

Det har varit mycket prat om "PRO DNA" på Infamous Paintball™. Den här pipan är ett perfekt exempel på PRO DNA i praktiken.

Pro Team Infamous bad om en pip tip i aluminium som uppfyllde kraven för skeleton squad. Deras önskelista var tydlig: pipan måste vara bäst i klassen i följande kategorier: precision, tystaste ljudsignatur, måste fungera i alla väderförhållanden och vara tillräckligt tålig för att klara allt som de utsätter sin utrustning för. Detta innebar att vi fick tänka om när det gäller portning.

Vi är stolta över att kunna presentera Infamous XL Tip med Silencio Linear Porting. Den patentsökta Silencio Linear Porting har utvecklats för att uppfylla de krav som proffsspelare ställer. Tyst, konsekvent, laserprecision och motståndskraftig mot vätskeinträngning.

Tyst

Silencio använder avlånga slitsar istället för runda hål. Piporna kan nu ha upp till 114 individuella porthål. Varje hål har sitt eget luftutsläpp, sitt eget ljud. Silencio Linear Porting har 20 portar. Luften får en större väg per port att ta sig ut, vilket leder till ett jämnare spännande luftflöde och mindre ljud från turbulent luft.

Konsekvent

Varje gång paintbollen passerar en port sker en plötslig förändring i tryckutlösningen framför den. Varje plötslig tryckförändring får kulan att röra sig något. Silencio™ reducerar drastiskt porthålen och tryckförändringarna. Och eftersom slitsarna är förlängda är tryckfallet närmare en linjär funktion. Kulan lämnar pipan med mindre plötsliga tryckförändringar och ett jämnare luftflöde, vilket ger en bättre precision mellan kulorna.

Motstånd mot vätskeinträngning

Silencio Linear Porting är mindre än 1/3 så bred som vanliga porthål. Den bredden valdes av en anledning. Varje gång det finns vatten eller färg på pipan fastnar det i portningen och vätskans ytspänning håller kvar den där och förhindrar att den droppar in i pipan. Nästa skott skapar en tryckvåg som blåser ut alla instängda vätskor. Passande nog var den här pipans första turnering i Dallas 2019.

Silencio™ XL-spetsen sattes inte ihop av befintlig teknik. Den var designad. Den var konstruerad. Luftflödesanalys utfördes på modeller i en mängd olika situationer. Tusentals simulerade skott togs innan maskinverkstaden ens kontaktades. Först när detta var klart påbörjades fälttesterna. Timmar av tester i verkliga världen förfinade Silencio XL Tip ytterligare, inklusive de nedåtriktade skotten vid NXL Dallas 2019. Vi fann att pipan uppfyllde eller överträffade alla krav OCH vi patenterade den som fan.

Silencio™ är en produkt av månader av ingenjörskonst för att leverera topprestanda. Det är PRO DNA™.

  • Kompatibel med Freak™ XL pipbackar/insatser
  • Monterad längd: 14,5' (spets + rygg)
  • Silencio är som namnet antyder extremt tyst
  • Motståndskraftig mot vätskeinträngning
  • Konsekvent precision och noggrannhet
  • Mikroslipad