Frakt & Betalningsalternativ

Leveranser

Hypersports skickar normalt sett ut beställningar tisdagar och torsdagar efter att beställningen gjordes. I de fall beställningen innehåller produkter som är beställningsvaror kan leveranser komma att dröja till datumet Hypersports får in produkten.

Fraktalternativ

DHL Service Point
Majoriteten av våra kunder väljer DHL Service Point när de vill ha sina paket levererade i tid till rätt pris. Leveranser till privatpersoner tar i regel en dag in man befinner sig nedanför Sundsvall och på fastlandet. För övriga Sverige gäller i regel två dagars leveranstid. Det förekommer platser där leveranser sker utvalda dagar i veckan. Om du vill kolla om du bor i ett sådant område kan du ringa DHL på 0771-345 345

Har du frågor om  ett paket som lämnat oss, så är du välkommen att kontakta oss på 08-39  11 77, alternativt direkt till DHL på 0771-345 345.

Med DHL Service Point sker leverans till ett uthämtningställe, likt det man är van vid med Posten. Det är alltså en pakettjänst där du inte behöver vara hemma vid leverans. Leveransen är också spårbar hela vägen fram till uthämtningstället. Observera att paketen i regel sorteras kvällstid, spårningslänkar som skickas ut per automatik när vi bokar paketet kan därför vara obrukbara tills dess att paketet sorteras för första gången.

DHL Service Point (20kg+, 2 sändningar)
Beställer du flera produkter för över 20kg (upp till 40kg) kan du välja att få sändningen skickad med 2st DHL Service Point utskick. Fraktalternativet fungerar precis som vanliga DHL Service Point, men du får i stället två försändelser att hämta ut vid din närmaste DHL Service Point. Observera dock att vårt erbjudande "Fri Frakt vid köp över 600kr" endast gäller för sändningar upp till 20kg, och kan därför inte användas med detta frakt alternativ.

DHL Paket
Paket för företag eller privatpersoner som vill ha godset levererat hem till sig. Kräver att kunden är hemma när DHL gör sitt leveransförsök. alternativt att vi är informerade om att godset skall aviseras (dem ringer innan), kan ställas av på plats eller hämtas på terminal. DHL Paket gör det möjligt för oss att skicka många kollin i en sändning, vilket gör det ett utmärkt alternativ för dem som beställer många lådor boll. Vid leverans till privatpersoner är avisering något DHL kräver.

Vet du att du inte kommer att finns på plats för att ta emot godset kan du ange att få detta avställt på adressen dit det skall levereras eller lägga in en leveransadress som går till ett jobbet eller annan mottagare som kan ta emot denna.

Extra kostnader kan komma att debiteras av DHL i  efterhand för t.ex leveranshinder eller orttillägg, och vi kommer då behöva debitera er detta.

DHL Pall/Halvpall
Som namnet antyder är detta pallgods, alltså för de riktigt stora ordrarna. Om du som kund beställer mycket boll, många produkter eller något annat som tar mycket plats eller som är ömtåligt - så kan det levereras på pall. I övrigt så gäller samma information för pallgods. Extra kostnader kan komma att debiteras av DHL i efterhand för t.ex leveranshinder eller orttillägg, och vi kommer då behöva debitera er detta.

UPS Express
Leverans till kunder runtom i världen. Inom Sverige tar leveransen vanligtvis en arbetsdag och levereras senast mitt på eftermiddagen. Till andra länder tar UPS Express vanligtvis 1-3 arbetsdagar.

UPS Express Saver
En billigare variant av UPS Express, leverans till kunder runtom i världen. Inom Sverige tar leveransen vanligtvis en arbetsdag och levereras senast vid slutet av dagen. Till andra länder tar tjänsten vanligtvis 2-3 arbetsdagar.

UPS Standard
Leverans till andra länder än Sverige. Leveransen tar vanligtvis 1-5 arbetsdagar.

Hämta vid Hypersports kontor
Vi erbjuder att ni kan kostnadsfritt hämta ut beställningar vid vårt kontor på  Mårbackagatan 31 i Farsta. Efter du lagt en beställning med detta "fraktalternativ" kommer vi att maila dig så fort beställningen finns redo för upphämtning och vilka tider som gäller för upphämtning.

OBS! Beställningar kan ej hämtas ut direkt efter att beställningen är gjord!

Fri Frakt
Vid köp av produkter över 600kr (upp till 20kg, och om måtten håller sig under DHL's maxmått) erbjuder vi gratis frakt i Sverige med  fraktalternativet DHL Service Point. Du betalar då inget för frakten. Överstiger vikten av beställningen 20kg måste sändningen skickas med ett alternativt fraktsätt, och då gäller ej fri frakt.

Ej utlösta sändningar
I de fall kunden väljer att inte lösa ut beställd försändelse debiteras kunden kostnad för motsvarande frakt (tur och retur), samt en hanteringsavgift på 500 kronor.

Betalningsalternativ

Faktura
Vi erbjuder till alla våra kunder som passerar en enkel kreditkontroll 14 dagars faktura. Kreditkontrollen görs i samband med att köpet slutförs i kassan, och resultat visas direkt. Maxbelopp bestäms av vår samarbetspartner Klarna. Frågor gällande eventuella kreditupplysningar, kredittak, påminnelser med mera tas direkt med dem. Du hittar deras kontaktuppgifter på deras hemsida.

Kortbetalning
Med kortbetalning betalar du inga extra avgifter och pengarna dras direkt från ditt kort när du genomfört din beställning. I det fall du avbeställer en beställning så återbetalas pengarna till det kort som användes vid det ursprungliga köpet.