Välkommen till Hypersports Paintball

Vanliga frågor

Frakt & Leveranser

Sekretess & Säkerhet

Öppet köp & Byten

Beställning

Betalning, Priser & Kampanjer

Visa ordrar

Ändra kontoinformation

Fylla luft och kolsyra

Provtryckning


Frakt & Leveranser

Hypersports leveranser skickas vanligtvis ut på Tisdagar och Torsdagar varje vecka med DHL's frakttjänster.

Vi skickar nästan alla våra leveranser med DHL Freight. (DHL erbjuder idag de flesta tjänster som Posten (Postnord) erbjuder, fast till ett bättre pris. Detta är en av de många anledningar vi valt att jobba med DHL och har gjort så i många år.) Leveranser till privatpersoner tar i regel en dag om man befinner sig söder om Sundsvall. För övriga Sverige gäller i regel två dagars leveranstid. Det förekommer platser där leveranser sker utvalda dagar i veckan. Om du vill kontrollera om du bor i ett sådant område kan du ringa DHL på 0771-345 345.
Har du frågor om ett paket som lämnat oss så är du välkommen att kontakta oss på 08-39 11 77, alternativt direkt till DHL på 0771-345 345.
Vi erbjuder tillsammans med DHL flera olika frakttjänster. Nedan finner ni en lista och förklaringar på de vanligaste vi erbjuder.
Observera att vi inte erbjuder något fraktalternativ i dagsläget för farligt gods av klass 1.4S (klassificeringen på pyrotekniken vi säljer). Vi levererar inte heller trycksatta luft eller kolsyrekärl av säkerhetsrisk.
- DHL Service Point
Paket för privatpersoner, distribuerade via ett stort antal bekvämt belägna ombud. Som mottagare får du en avisering per mail när paketet bokas, samt även en avisering per SMS när paketet finns att hämtas ut. Till skillnad från vad många tror så är Service Point inte en tjänst som levereras till dörren, du behöver därför inte vara hemma för att ta emot paketet. DHL Service Point är i dagsläget begränsat till endast ett kolli (paket) per sändning.

- DHL Paket
Paket för företag eller privatpersoner som vill ha godset levererat hem till sig. Kräver att du som kund är hemma när DHL gör sitt leveransförsök, alternativt att vi är informerade om att godset skall aviseras (dem ringer innan), kan ställas av på plats eller hämtas på terminal. DHL Paket gör det möjligt för oss att skicka många kollin i en sändning, vilket gör det ett utmärkt alternativ för dem som beställer många lådor boll.

- DHL Pall/Halvpall
Som namnet antyder är detta pallgods, alltså för de riktigt stora beställningarna. Om du som kund beställer mycket boll, många produkter eller något annat som tar mycket plats eller som är ömtåligt - så kan det levereras på pall. I övrigt så gäller samma information för pallgods som för DHL Paket, det gäller alltså att vara hemma vid leverans alternativt använda sig av deras tjänst för avisering.

Sekretess & Säkerhet
Uppgifter som lämnats till oss via hemsidan, eller per mail - lämnas inte ut till tredje part. Det innebär att vi inte lämnar någon information om er som kund, era inköp eller liknande till någon annan. Undantaget från detta är om polis eller annan myndighet begär ut dessa uppgifter.
Ibland dyker frågan upp om man kan få ut fakturor/kvitton på produkter köpta i andra personers namn. Eftersom vi inte lämnar ut information om annan kund är detta inget vi kan erbjuda. Den kund som en gång i tiden gjort köpet hos oss kan hämta sitt kvitto via kontot på hemsidan, eller genom att höra av sig till oss.
Öppet köp & Byten
Du har alltid 14 dagars ångerrätt och bytesrätt när du handlar online. Det innebär att du kan skicka tillbaka oanvända och icke skadade varor inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket. Paketet skall skickas tillbaka till oss med en transporttjänst som levereras till dörren, alltså t.ex Posten Företagspaket eller DHL Paket. Brevförsändelser går också bra. Observera dock att vi inte accepterar returer som skickas till oss med transporttjänsterna; DHL Service Point, Posten Postpaket och Posten Mypack. Du kan även köpa en returfrakt av oss, kostnaden är från 100kr. Denna beror på storleken och tyngden av paketet, kontakta oss för mer information.
Har du fått fel varor eller vill reklamera något så står vi självklart för både returfrakten till oss, och den nya frakten ut till dig. Detta gäller om vi bedömer att reklamationen är till grund av ett tillverkarfel eller något annat som täcks under varans garantipolicy.
För att din retur skall godkännas måste du fylla i det formulär du hittar här.
Returer där du önskar pengarna tillbaka återbetalas med samma betalningsmetod som vid köp. Om du till exempel betalade din order med betalkort, sätter vi tillbaka summan på samma kort.
Beställning
Beställningar läggs via hemsidan eller per mail. Vi tar inte under några omständigheter emot beställningar per telefon. Beställningar mot faktura, avbetalning eller annan kredit måste göras till den adress där beställaren är folkbokförd. En orderbekräftelse skickas automatiskt ut till den mail där köpet registrerats.

Efter en beställning är lagd kan Hypersports ej genomföra någon ändring i beställningen på grund av begränsningar I Svea's betalningsmodul. Om du önskar genomföra en ändring blir Hypersports tvungna att makulera beställningen, och du får då lägga om beställningen på nytt med rätt varor.
Betalning, Priser & Kampanjer
Vi har en väldigt aggresiv prissättning på vår hemsida och i vår butik. Detta innebär att vi ibland kan ha kraftigt rabatterade produkter, eftersom vi då har supportade lag och individer som normalt har en viss rabatt - så kan denna utgå på kampanjprodukter. Detta då vi inte har "rabatt på rabatt".
Betalning kan ske med de betalalternativ som listas i kassan på hemsidan. Beställningar gjorda per mail kan endast behandlas med faktura eller postförskott/efterkrav. Beställningar som hämtas i butiken kan även betalas i butiken, där vi tar både kort och kontant.
För produkter som förbokas reserverar vi oss för att debitera 20% av varans värde även innan dess att den kan levereras. Läs mer om förbokningar här.
Prisgaranti
Hypersports erbjuder i dagsläget prisgaranti i form av att du som kund kan ta kontakt med oss på Hypersports innan du lägger en beställning, och då informera oss om var produkten kan hittas till ett lägre pris, så får du produkten till samma pris. När vi kontaktas måste en länk till sidan anges och prisgarantin gäller endast produkter som finns i lager hos vår konkurrent, samt i vårt lager. Samt gäller prisgarantin endast om du anger en Svensk konkurrent. Prisgarantin gäller inte heller retroaktivt, så hittar du ett lägre pris efter beställningen har gjorts så kommer det ej att justeras i efterhand.

Visa & Ändra Ordrar
Du kan själv granska ordrar via sidan Mitt konto. Här har du även eventuella fakturor tillgängliga för utskrift.
Behöver du genomföra en ändring i en order, så ber vi dig att ta kontakt med oss. För att vi ska kunna genomföra en ändring så förutsätts att det att beställningen inte har skickats ut ännu.
När vi genomför en ändring i en order så görs detta genom att vi skapar om ordern, och avbryter den ursprungliga ordern, och vanligtvis får du då en ny orderbekräftelse skickad till din mailadress. Skulle något se felaktigt ut i den ändrade ordern så ber vi dig att kontakta oss så fort som möjligt för att vi ska kunna åtgärda det.
Ändra kontoinformation
Du kan själv ändra mailadresser, lösenord samt adresser via sidan Mitt konto. Sidan kräver inloggning och har du glömt ditt lösenord så kan du även återställa det där. Adressändringar efter lagd order påverkar inte vart ordern levereras. Det är därför viktigt att du har rätt adress när du lägger ordern hos oss. Känns detta krångligt eller vill du ha hjälp så att allt blir helt rätt? Då kan du kontakta oss så hjälper vi dig!

Fylla luft
Vi fyller luft i vår butik i Farsta. Nedan finner ni en prislista för fyllning av olika gaser.
  • Paintball Luftflaska: 50kr
Provtryckning
Vi provtrycker inga paintballflaskor, kolsyretuber eller dykartuber. Vi har inte heller någon möjlighet att skicka dessa på provtryckning åt er. Kontakta Sublight gällande provtryckning.